KÜTAHYA HAŞHAŞLI LOKUM

MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
5 su bardağı un
1tatlı kaşığı tuz
Ilık su

İç Malzemesi

1 kase haşhaş
1su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
1 bardak ılık suda maya eritilir.
Ayrı bir kaba  maya, süt, sıvı yağ, şeker, tuz, un alınır
Aldığı kadar ılık su ile kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur iki misli oluncaya kadar kabartilir.
Bir kapta haşhaş ve sıvı yağ karıştırılır.
Hamur 3 bezeye ayrılır ve  bir tanesi alınır el ile yarım cm kalınlığında açılır.
Üzerine haşhaş sürülür rulo yapılır,
Yapılan rulo 3 parmak eninde kesilir ve tepsiye kesilen yer üste gelecek şekilde yerleştirilir.
Hamurlar bitinceye kadar aynı işlem yapılır.
Üzerine sıvı yağ sürülür susam serpilir.
Tepside 15 dakika  mayalandıktan sonra fırında 400 {200}derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

2 thoughts on “KÜTAHYA HAŞHAŞLI LOKUM

  1. oklavam dedi ki:

    Afiyet olsun. Annelerin lezzetini hic bir sey tutmaz. En kisa zamanda kavusmaniz dilegiyle.

  2. Cigdem dedi ki:

    Ellerinize saglik , bir Kutahyali olarak hashasli lokumlariniza bayildim. annecigim de cok guzel yapar , lakin yurtdisinda yasadigim icin annemden uzagim , yani coktandir yemek kismet olmadi …

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s