MARMELATLI KURABİYE

MALZEMELER
250gr yumuşak tereyağ

4 corba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Vanilya
Alabildiği kadar un
ÜZERİ İCİN
1 yumurta akı
Fındık
Marmelat
YAPILIŞI
Yumuşak tereyağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, kabartma tozu, vanilya, aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parca alınıp yuvarlanır.
Yuvarlanan parca once yumurta akına, sonrada fındığa batırılıp ortası bastırılır.
Tepsiye dizilir ve fırına verilir.
Fırından cıkınca üzerlerine marmelat konulur.

Reklamlar

2 thoughts on “MARMELATLI KURABİYE

  1. oklavam dedi ki:

    Afiyet olsun semacim. Nohut koyma iyi fikir cunku kabarinca biraz kayboluyor.
    Tesekkurler.

  2. Sema dedi ki:

    Merhaba,

    Çok uzun zaman önce yaptığım bu kurabiyenin tarifini kaybetmiştim,uzun süre yapılmayınca hali ile hatırlamak zor oluyor…verilen ölçüleri birebir ve sade kek un ile kullandım,kıyır kıyır,oldukça hafif ve lezzetli kurabiyelerim oldu.Ancak sanırım kekundan olacak o kadar güzel kabarıp çatlak çatlak olduları ki üzerlerinde ki çukurluklar kayboldu :)) yoğun kızılcık marmelatı ile renklendirdiğim için marmelat üzerinden akmadı ama çukur yerlere bir daha ki sefere nohut koyacağım şişmesin diye:)bu tarifi tekrar anımsattığınız için teşekkürler,ellerinize sağlık…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s