KARNI YARIK BÖREK

MALZEMELER
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

İÇ MALZEMESİ

Yarım kg kıyma
2 patates
1 yeşil biber
1 soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ 



YAPILIŞI

Soğan ince kesilir sıvı yağda kavrulur
Önce kıyma ve küp doğranmış patatesler eklenir birlikte kavrulur
Kesilmiş domates ve biber eklenir,
Tuz ve kara biber ilave edilir ve ocaktan alınır.
Yağ ve su karıştırılır.
Yufkanın bir tanesi yayılır ve üzerine yağ, su karışımından sürülür.
Üzerine ikinci yufka yayılır ve tekrar yağlı karışım sürülür.
Sigara böreği şeklinde 8e bölünür

Geniş tarafına malzeme konulur sarılır.
Diğerlerine de aynı işlem yapılır.
Yağlanmış fırın tepsisine alınır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.


Çörek otu serpilir ve ortalarına çizik atılır.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s