GÜL TATLISI

MALZEMELER
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılır kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
Hamur bıçak sırtı kalınlığında açılır  ve yuvarlak kalıpla veya çay bardağı ile 4 tane kesilir aralıklarla üst üste konur.
Rulo yapılır ve ikiye kesilir.
Kalan hamura da aynı işlem yapılır.
Tepsiye dizilir fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Fırından cıkarılan tatlı ılık hale geldiğinde soğuk şerbet dökülür.
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Biraz limon

Reklamlar

2 thoughts on “GÜL TATLISI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s