SÜPER YİYECEKLER

Süper Yiyecekler olarak adlandırılan 14 temel besin ürünü;
beslenme uzmanları tarafından yaşlılığa derman olarak gösteriliyor.
Bu yiyeceklerin haftada en az 4 kez tüketilmesi öneriliyor.
İşte 14 süper yiyecek ve faydaları;
BROKOLİ:
Yaşlanmayı geciktiren bitkilerin başında geliyor.
Toksinlerin oluşumunu engelliyor.
Vücuttaki hücrelerin zarar görmesini yavaşlatıyor.
Kansere karşı da koruyucu bir gorevi var.
PORTAKAL:
Dinamizmin kaynağı.
Damar tıkanıklığını önlüyor.
Vücuttaki direnci arttırıyor.
YULAF:
Lif deposu…
Kolestrol düşürücü özelliği bulunuyor.
Sindirimi hızlandırdığı için de diyet reçetelerinde tercih ediliyor.
DOMATES:
Kanser önleyici antioksidan ihtiva ediyor.
Kadınlarda göğüs ve yumurtalık kanseri riskini azaltıyor.
Kalp krizi riskini de düşüren özelliği bulunuyor.
SOMON BALIGI:
Bir porsiyon somon balığı;
19 gram protein ve bolca Omega-3 içeriyor.
Omega-3 kalp krizi riskini azaltarak kan basıncını kontrol altına alıyor.
BEZELYE:
Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir besindir. 
Vücuda enerji verir ve kuvvetlendirir.
Kasların gelişmesine ve yenilenmesine yardım eder.
Kansızlığa iyi gelir.
Kan Kanserine karşı koruyucudur.
Karaciğerin çalışmasını düzene sokar.
CEVIZ:
Yüksek kolesterolü düşürur. 
Damar tıkanıklıkları ve şeker hastalığı tedavisine yardımcı olur.
İçerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi gelir.
BOGURTLEN:
Yaşlılıktan kaynaklanan hafıza kayıplarını önler.
İshal ve ağır yarası ile ayak yorgunluğuna birebir.
Ayrıca güzellik kaynağı olarak tanımlanıyor.
YOGURT:
Zengin besin değeri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bu özelliği nedeniyle vücudu kanserden korur…
Vücutta kendi kendine sindirilen tek gıdadir.
Tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir.
Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur.
BAL KABAGI:
Bir küçük tabak balkabağı;
Günlük beta-karoten ihtiyacının %25′ini,
C vitamini ihtiyacının yüzde 10′unu karşılar
Ve iyi miktarda potasyum içerir.
Ayrıca iyi bir lif kaynağıdır.
Beta-karoten, birçok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olabilir.
SOYA FASULYESI:
453 gramlık bir soya ununda;
31 yumurtanın,
6 büyük şişe sütün
Veya 900 gramlık kemiksiz etin ihtivâ ettiği kadar protein bulunur.
Vücut için birebir bir besin maddesidir.
HINDI:
125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar.
Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
ISPANAK:
Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir.
Sağlıklı gözler için gereklidir.
Katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir.
ÇAY:
Günde 2 bardak icilen çayla;
4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi;
kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz.
Özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriliyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s