AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER
2 su bardagi süt
1 su bardagi su
1 paket kuru maya
1 paket margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
Tuz
İÇ MALZEMESI
Peynir
Maydanoz
YAPILIŞI
Bir bardak ılık suyla maya ve şeker eritilir.
Iki bardak ılık süt eklenir.
Alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur 6 bezeye  ayrılır.
Bezeler tabak büyüklüğünde açılır.
Aralarina yumusak margarin surulerek uc tanesi ust uste konulur.
El ile biraz daha acilip margarin surulur ve bohca seklinde kapatilir.
Kalan 3 hamurada ayni islem yapilir.
Biraz dinlendirilir  ortadan ikiye kesilir ve bir tanesi açılır 8 parçaya bölünür
Hamurların geniş tarafina iç malzemesi konup sarılır.
Tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Biraz mayalandırılır ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s