ISPANAKLI GÖZLEME

dsc00335MALZEMELER
1 kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım kg ıspanak yaprağı
2 yumurta
Tuz
Kara biber
Soğan ince kesilip sıvı yağda sotelenir.
Ispanaklarda eklenip birlikte suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Üzerine yumurtalar kırılır ve ocağın altı kapatılır.
Tuzu ve kara biberi eklenir karıştırılır.
Hamuru için
3 su bardağı un
Su
Tuz
YAPILIŞI
Un, tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Yapılan hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve 10 dakika dinlendirilir
Dinlenen bezeler birer birer servis tabağı büyüklüğünde açılır ve yarısına malzeme konulur yarım ay şeklinde kapatılır.
Teflon tavada pisirilir.
Tavadan alınır ve iki tarafina tereyağ sürülür ve servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s