OĞMAÇ ÇORBASI

MALZEMELER
1 tane domates
1 tane yeşil biber
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Nane
YAPILIŞI
İnce doğranan yeşil biber sıvı yağda hafif kavrulur..
Üzerine rendelenen domates eklenir.
Birlikte biraz daha kavrulup 5 su bardağı su ve et suyu ilave edilir.
Unun üzerine su serpiştirilerek elimizle ufalıyarak minik hamurlar yapılır.
Kaynayan suya karıştırılarak  hamurlar ilave edilir.
3-4 dakika kaynadıktan sonra tuzu ve nanesi eklenir altı kapatılır
Servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s