SUSAMLI HALKA

002002

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
125 gr eritilmiş tereyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
Tuz
Alabildiği kadar un
ÜZERİNE
Yumurta akı
Susam
YAPILIŞI
Süt, sıvı yağ, tereyağ, yumurta sarısı, şeker, kabartma tozu, mahleb ve tuz bir kapta karıştırılır.
Bu malzemenin alacağı kadar un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında  hamur haline getirilir.
Hamur 15 dakika dinlendirilir.
Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, 10 cm uzunluğunda çubuk hazırlanır.
Simit şeklindeki hamurlar önce yumurta akına, sonra da susama bulanır.
Tepsiye dizilir  fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s