FIRIN MAKARNA

dsc00395

MALZEMELER
1 paket çubuk makarna
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
2 yumurta
6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
Beşamel Sosu icin:
Yağ ile un hafif pempe kavrulur.
Süt eklenir muhallebi kıvamında  karıştırarak pişirilir.
İlk sıcaklığı çıkınca yumurta, tuz ve karabiber eklenir karıştırılır.
Makarna pişirilir.
Tepsi yağlanır.
Hazırlanan beşamel sosdan biraz  tepsiye  alınır ve üzerine kaşar rendesi serpilir.
Haşlanan makarna tepsiye konulur.
Kalan beşamel sos makarnanın üzerine yayılır.
Üzerine kaşar rendesi serpilir.
Fırında üzeri  kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

One thought on “FIRIN MAKARNA

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s