ZEYTİNLİ AÇMA

zeytinli açma

MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un
Tuz
İÇ MALZEMESI
Zeytin ezmesi
Tereyağ
YAPILIŞI
1 su bardağı ılık su, sıvı yağ, yoğurt ve süte alabildiği kadar un ve maya ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
Her parça el ile açılır, üzerlerine 1 çay kaşığı yumuşak tereyağ ve zeytin ezmesi sürülür.
Rulo yapılıp simit şekli verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Tepside 20 dakika mayalandırılıp fırında pişirilir .

Reklamlar

3 thoughts on “ZEYTİNLİ AÇMA

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s