ÇiLEK SOSLU MUHALLEBİ

MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kakaolu petibör büskivi
1 paket sade petibör büskivi
ÇİLEK SOSU
Yarım kg çilek
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı su
YAPILIŞI
Süt, nişasta, un, şeker,vanilya ocağa alınır ve muhallebi kıvamında pişirilir.
Tepsiye kakaolu büskiviler dizilir.
Üzerine muhallebinin yarısı dökülür.
Tekrar sade büskiviler dizilir.
Kalan muhallebi üzerine dökülür.
Çilekler blendırdan geçirilir.
Şeker, nişasta, su eklenip birlikte pişirilir.
Soğuyan muhallebinin üzerine dökülür.
Hindistan cevizi ile süslenir.
Reklamlar

2 thoughts on “ÇiLEK SOSLU MUHALLEBİ

  1. deniz dedi ki:

    selam cok guzel gorunuyor mutlaka denicem.Yaptigim zaman nasil oldugu hakkinda bilgi veririm ellerinize saglik:)

  2. betül dedi ki:

    Teyzecm ellerine sağlık, gercekten cok güzel görünüyor.
    Tadıda nefis ama şeftali soslusuda güzeldi.
    Tekrar ellerine sağlık…

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s