MİDYE ÇÖREK

MALZEMELER
Yarim su bardagi sivi yag
Yarim su bardagi yogurt
Yarim su bardagi sut
2 yumurta
Yarim paket maya
Yarim su bardagi su
1 tatli kasigi tuz
150 gr margarin
Un
ICI ICIN
Peynir
YAPILISI
Maya yarim bardak ilik su ile eritilir.
Diger sivilar uzerine eklenir ve alabilesiye un ve tuzla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.
Margarin ertilir.
Hamur 6 bezeye bolunur.
Her beze servis tabagi buyuklugunde acilir.
Aralari margarinle yaglanip 3 erli 2 grup yapilir.
El ile biraz buyutulur ve  rulo yapilir.
Diger 3lu hamurada ayni islem yapilir.
Yapilan rulo 2 ser parmak genisliginde kesilir.
Ortasi alta gelecek sekilde el ile acilir ve peynir konulur kapatilir.
Tepsiye alinip yumurta sarisi surulur.
Biraz mayalandirilip firinda pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s