HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM

MALZEMELER
60 gr tereyağ
2 kahve fincanı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Muz

YAPILIŞI
Bir tencerede tereyağ eritilir un ilave edilir ve hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Süt ve şeker ilave edilir karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Ocaktan alınır ve vanilya eklenir.
Mikserle 10 dakika çırpılır.
Islatılmış tepsiye dökülür  buzdolabında 4-5 saat bekletilir.
Büyük karelere kesilir.
Hindistan cevizi konulan tabağa  muhallebiden bir parça   alınır.
İçine muz dilimleri konulur ve rulo yapılır.
Diğer parçalara da aynı işlem yapılır ve servis yapılır.

Reklamlar

6 thoughts on “HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM

  1. melek dedi ki:

    merhaba hatice abla
    ne şIk bir goruntu maseallah
    rica etsem iftar menulerinizide bizimle paylasir misiniz?

    selamlar
    melek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s