RAMAZAN PIDESI

MALZEMELER
Yarim cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi sut
1 corba kasigi toz maya
2 su bardagi ilik su( 2cup)
2 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
4-5 bardak un( 5 cup)
Susam ve corek otu
1 Yumurta aki
1 cay kasigi pekmez

YAPILISI
Bir kaba ilk once sivilar alinir.
Ayri bir yerde un, maya, tuz, seker karistirilip svilarin uzerine eklenir ve hamur yapilir.
Kulak memesinden biraz daha yumusak olacak.
Iyice yogrulup iki misli olasiya mayalandirilir.
Sonra elde beze haline getirilip yarim saat kadar dilendirilir.
Hamur el ile acilir, bir parmak kalinliginda olacak sekilde.
Alti unlanmis tepsiye alinir.
Uzerine bir yumurta aki ve pekmez karistirilip surulur.
Susam ve corek otu serpilip firina verilir.
Onceden isitilmis 450 derecedeki firinda uzeri kizarasiya kadar pisirilir.
Sonra 400 getirilip 10 dakika icini almasi icin tutulup cikartilir.

Reklamlar

One thought on “RAMAZAN PIDESI

  1. Bir Dost dedi ki:

    Merhabalar,
    Ramazan pidesi harika gorunuyor, ellerinize saglik! cok guzel olmus! mis gibi sanki kokusu buralara geldi ;)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s