iRMiK TATLISI

 

MALZEMELER

3 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Bir dilim limon
Kaynatılır soğutulur.

YAPILIŞI

Önce sıvılar karıştırılır.
Ayrı bir kapta un, irmik, kabartma tozu karıştırılır sıvıların üzerine eklenir.
Tepsiye alınır fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
İlk sıcaklığı çıktığında soğuk şerbet  dökülür.
Şerbeti çekince yuvarlak kalıplarla kesilir.
Geri kalan parçalar kakao ve hindistan cevizi ile karıştırılır ve  kesilen tatlıların üzerine yuvarlak şekilde konulur.
Üzerine krem şanti konulur servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s