KABAKLI BÖREK

MALZEMELER

4 su bardagi un
1 cay bardagi sivi yag
1 cay baradgi yogurt suyu
1 corba kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz

IC MALZEMESI

2 kabak
1 sogan
1 yesil biber
1 tutam dere otu
Beyaz peynir
Kara biber
Tuz
UZERI ICIN
1 yumurta
Susam
corek otu
YAPILISI
Un, maya, tuz, seker karistirilir.
Ortasi acilip sivi yag, yogurt suyu eklenir.
Alabildigi kadar ilik su ile kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.
Kabaklar ve sogan rendelenir.
Biberler ve dere otu ince kesilip kabaklara ilave edilir.
Hamur ikiye bolunur ve  acilir.
Actigimiz hamur yaglanmis tepsiye alinir.
Uzerine hazirladigimiz ic malzeme tuzu ve kara biberi eklenip suyu sikilarak tepsiye yayilir.
Peyniride serpilir.
Acilan diger hamurda uzerine yayilir.
Bir yumurta biraz sivi yagla karistirilip uzerine surulur.
Karelere kesilip susam ve corek otu serpilir.
Biraz mayalandirilip firinda 400 derecede pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s