LAHANA SARMASI

lahana sarması

MALZEMELER

1 orta boy lahana
2 soğan
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağ
1 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı yeni bahar

YAPILIŞI

Soğanlar ince kesilir zeytin yağda sotelenir.
Yıkanmış pirinçler ilave edilir birlikte 2-3 dakika kavrulur.
Rendelenmiş domates ve salça eklenir suyu ilave edilir.
Tuzu ve şekeride eklenip kaynamaya bırakılır.
Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
Ocaktan alınır nanesi ve yeni baharı eklenir demlenmeye bırakılır.
Bir tencereye sıcak su alınır ve ocağa konulur.
Dış yaprakları temizlenmiş lahana kaynatılmış suyun içine bırakılır.
2-3 dakika kaynatılır köke yaklasmadan üst yaprak kesilir.
Diğer yapraklarada aynı işlem yapılır.
Kaynadıkça kesilir ve tabağa alınır.
Yapraklar soğutulur.
Hazırladığımız iç yapraklara sarılır.
Tencereye yerleştirilir su ilave edilir.
Ocağa alınır ve kaynadıktan sonra kısık ateşte  pişirilir.
Lahana sarmaları tencerenin kapağı açılmadan soğutulur.
Sonra servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s