KÜTAHYANIN SIKICIK ÇORBASI

DSCN6221

MALZEMELER

Köftesi İçin

1 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı tarhana
1 yumurta
2 tatlı kaşığı  nane

Çorbası İçin

1 soğan rendelenmiş
1 domates rendelenmiş
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
5 -6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

1 kase sarımsaklı yoğurt
2 çorba  kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
Tencereye bulgurlar alınır.
Üzerine tarhana ve yarım su bardağı su eklenir  ocağa konulur.
3-4 dakika suyunu çekinceye kadar  ocakta tutulur sonra altı kapatılır.
Soğuduktan sonra tepsiye alınır.
Üzerine yumurta, un, nane eklenir ara sıra su ilavesiyle iyice yoğrulur.
Nohut büyüklüğünde  köfteler yapılır.
Başka bir tencereye sıvı yağ ve soğan alınır.
Biraz kavrulur ve domates , salça ilave edilir.
Birlikte biraz daha kavrulur ve suyu eklenir.
Kaynayınca köfteler ilave edilir.
Köfteler piştiğinde ocaktan alınır.
Servis yapılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tere yağ dökülür.
Afiyet olsun.

Reklamlar

One thought on “KÜTAHYANIN SIKICIK ÇORBASI

  1. Hacer dedi ki:

    Sıkıcık yoğurtlu bir yemek olduğu için soğan hiç yakışmıyor.Biz hiç soğan kullanmadan yapıyoruz çok lezzetli oluyor.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s