UN HELVASI

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Yarım su bardağı fındık veya ceviz
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Tencereye yağ ve un alınır.
Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Fındıklarda ilave edildikten sonra birlikte biraz daha kavrulur.
Sonra şeker ilave edilir ve hemen sıcak su üzerine eklenir ve karıştırarak 3 dakika kadar pişirilir.
Ocaktan alınır ve biraz dinlendirilir.
Servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s