ELMALI KURABİYE

elmalı kurabiye

MALZEMELER
3 su bardağı un
250 gr yumuşak tereyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Limon kabuğu rendesi

İÇ MALZEMESİ
3 ekşi elma
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tarcın
Yarım su bardağı ceviz ici veya fındık

YAPILIŞI
Elmalar soyulup rendelenir.
Şeker eklenir ve su koymadan hafif ateşte pişirilir.
Soğuyunca fındık ve tarçın eklenir.
Bir kaba un, yağ, yoğurt, pudra şekeri, limon kabuğu, kabartma tozu , vanilya alınır ve kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
El ile açılır  elmalı içten konulur ve sarılır.
Kat yeri alta gelmek üzere ay şekli verilir ve tepsiye dizilir.
350(180)  derecedeki fırında üzeri pembeleşinceye kadar  pişirilir.
Üzerlerine pudra şekeri serpilir.

Reklamlar

5 thoughts on “ELMALI KURABİYE

  1. oklavam dedi ki:

    Demet hanim hatirlatmaniz icin tesekkur ederim. Ic malzemede de seker oldugu icin turk kahve fincani olcusu normal oluyor. Firinin ayarida yazimda bir yanlislik olmus dogrusu 180 derecedir.

  2. 350 derece yanlış yazılmış herhalde.yeni yapan arkadaşları yanıltabilir.
    Şeker miktarınada bakarsanız iyi olur.elinize sağlık.

  3. En cok sevdiğim tatlılardandır elmalı oluşu ise benim için tarif edilemiyecek tat verir.Ellerinize sağlık.

  4. elmali kurabiyenizi bugun yaptim agizda dagilan guzel bir kurabiye oldu tarif icin tesekkurler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s