YOĞURT



MALZEMELER

8 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt

YAPILIŞI

Süt tencereye alınır ocağa konulur.(Ben pastorüze süt kullaniyorum.
Kaşık değirmeden bir taşım kaynatılır ve altı kapatılır.
Küçük parmağımızın dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde(ne yakar ne yakmaz) yoğurdun içine 2-3 çorba kaşığı sıcak süt eklenir (akıcı kıvamda olması lazım) karıştırılır.
Sütün içine yavaş yavaş karıştırarak yoğurt eklenir.
Üzerine süzgeç kapatılır ve oda ısısında 12 saat bekletilir.
Sonra buzdolabına konulur ve 2 gün bekledikten sonra yemeğe hazırdır.
Eğer mayayı hazır yoğurttan kullanıyorsanız ilk yapışta uzama oluyor.
İmkan varsa evde yapılan yoğurttan  kullanmak lazım.

Reklamlar

One thought on “YOĞURT

  1. melek dedi ki:

    masallah ne guzel tutmus
    puf noktalariyla anlatabilir misiniz hatice abla

    selamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s