UN KURABİYESİ

dscn63932

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
250 gr yumuşak tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un

YAPILIŞI

Tereyağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
Üzerine sıvı yağ,su, kabartma tozu ve un eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur oklava şeklinde uzun parcalar haline getirilir.
Verevine kesilir ve tepsiye dizilir.
Üzerlerine çatalla biraz bastırılır.
Fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkartılır ve  üzerlerine pudra şekeri elenir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s