SARIMSAKLI EKMEK

saımsaklı ekmek

MALZEMELER
6 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Bütün ekmek

YAPILIŞI
Fırın 180 dereceye getirilir.
Sarımsaklar blendırdan geçirilir.
Maydanoz, kekik, tuz,kara biber eklenir ve tekrar blendırdan geçirilir.
Kızgın yağa sarımsaklı karışım atılır ve iki defa çevrilir.
Ekmek ortadan ikiye kesilir ve bir tarafına tereyağ sürülür, diğer tarafına sarımsaklı karışım sürülür.
Aliminyum foil içine sarılır ve 5 dakika fırında pişirilir.
Üzeri açılır ve 5 dakika daha kızartılır.
Dilimlenir ve servis yapılır.

Reklamlar

One thought on “SARIMSAKLI EKMEK

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s