BiBER DOLMASI [ETLi]

dsc022832

MALZEMELER
Yarim kg kiyma
3 sogan
1 su bardagi pirinc
1 tutam maydanoz
Sivi yag
2 dis sarimsak
1 corba kasigi biber salcasi
1 corba kasigi domates salcasi
Tuz
Kara biber
Kimyon
Dolmalik sari ve yesil biber

YAPILISI

Sogan ince kesilir ve sivi yagda kavrulur.
Kiyma eklenir ve rengi degisesiye  kadar hafif kavrulur.
Pirinc, salcalar, ince dogranmis maydanoz, sarimsak tuz, kara biber, kimyon eklenir ve karistirilir.
Biberlerin icleri temizlenir.
Kiymali karisim biberlerin icine doldurulur.
Tencereye alinir ve biraz su eklenir.
Ocaga konulur, pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s