MAYALI POĞAÇA

dsc023021

MALZEMELER

1 cay bardagi sivi yag
1 su bardagi sut
1 corba kasigi toz maya
1 tatli kasigi seker
1 su bardagi ilik su
Tuz
Alabilesiye un

ICI ICIN
Kasar peyniri

UZERI ICIN
Yumurta sarisi
Bir corba kasigi sivi yag

YAPILISI

1 su bardagi ilik su icinde maya ve seker eritilir.
Bir kaba alinir, sut, sivi yag, alabilesiye un, tuz eklenir.
Kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapilir.
Hamur 3 bezeye bolunur.
Bir tanesi yarim santim kalinliginda yuvarlak acilir.
Sigara boregi seklinde 8 e kesilir.
Genis tarafina kasar peyniri konulur ve sarilir.
Diger hamurlarada ayni islem yapilir.
Tepsiye dizilir.
Uzerine bir corba kasigi sivi yag ile karistirilmis yumurta sarisi surulur.
Tepside biraz mayalandiktan sonra firinda pisirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s