ISPANAKLI BOŞNAK BÖREĞİ

050

MALZEMELER

Hamuru için
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Ara katlari yaglamak icin
2 çorba kaşığı  tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ

İÇ MALZEMESİ
Yarım kg temizlenmiş ve kesilmiş ıspanak yaprağı
1 soğan ( rendelenmis)
1 fincan zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI

Un, zeytin yağı, limon suyu, tuz  alabildiği kadar su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Yarım saat dinlendirilir ve 4 bezeye ayrılır.
Bezenin bir tanesi ince açılır ve her tarafı yağlanır.
Bohça gibi kapatılır ve buzdolabında dinlendirilir.
Diğer bezelerede aynı işlem uygulanır
İç malzemesi için ıspanaklar, soğan, tuz,kırmızı biber, kara biber ve zeytin yağı eklenir, karıştırılır.
Dinlenen hamurun bir tanesi alınır ve fırın tepsisine göre açılır.
Tepsi yağlanır ve hamur yerleştirilir üzerine az yağ sürülür.
Diğer hamur da açılır ve tepsiye yerleştirilir
2 beze alta 2 beze üste olacak
Üzerine ıspanaklı iç yayılır.
Diğer hamurlarda aynı şekilde ayrı ayrı açılır ve tepsiye yerleştirilir.
Üzerine bolca yağ sürülür ve fırında 225 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s