LOKMA TATLISI

dsc02454

MALZEMELER
1 tatlı kaşığı toz maya
1 cay baradağı ılık su
1 corba kaşığı şeker
3 su bardağı un

ŞERBETİ
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

YAPILIŞI 
İlk önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Maya 1 cay bardağı ılık su ile eritilir.
Az un, şeker ilave edilir ve akıcı tahin kıvamında bir bulamac yapılır.
Üzeri 3 su bardağı un ile kapatılır karıştırmadan ve mayalanmaya bırakılır.
Hamur mayalanmaya başlayınca unda catlaklar oluşur.
Alabildiği kadar ılık su ile  hepsi karıştırılır tekrar  yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri kapatılır  ve tekrar mayalandırılır.
Hamur iyice kabarınca  elimize alınır ve  her defasında yağa batırılmış  cay kaşığı ile alınır ve kızgın yağda kızartılır.
Soğuk şerbete atılır.
Şerbetin icinde 10 dakika kadar bekletilir ve cıkartılır servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s