ŞURUPLU KEK

058

MALZEMELER

4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
Vanilya
Bir paket kabartma tozu

ŞURUBU

3 corba kaşığı kakao
2 su bardağı su
2 corba kaşığı şeker
Üzeri icin
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker bir kapda cırpılır
Süt, sıvı yağ, un, vanilya, kabartma tozu eklenir ve tekrar cırpılır.
Yağlanmış tepsiye alınır ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Soğuyunca karelere kesilir.
Ayrı bir kapda kakao, su ve şeker karıştırılır.
Kesilen kek parcalarının bütün yüzeyleri şuruba batırılır ve hindistan cevizi ile kaplanır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s