GÜVEÇ

Göveç

MALZEMELER

1 kg kemikli kuzu eti
3 kuru soğan
3 yeşil biber
3 domates
1 çorba kaşığı salça ( domates biber)
2 su bardağı su

YAPILIŞI

Etler tencerede suyunu çekinceye kadar kavrulur.
Soğanlar  kesilir ve gövecin içine alınır.
Üzerine etler yerleştirilir.
Biberler ve domatesler kesilir etlerin üzerine yerleştirilir.
Salça su ile ezilir ve etlerin üzerine dökülür.
Üzeri aluminyum foil ile kapatılır, önce 220 göveç ısınınca 180 düşürülür ve 1,5 saat pişirilir.
Üzeri açılır kızardıktan sonra fırından çıkartılır .
Yanında pilavla servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s