SAHUR BÖREGİ

DSC03581

MALZEMELER

1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabilesiye un
Aralarını yağlamak için
Yarım su bardağı sıvı yağ
1/4 Margarin

İç Malzemesi

Peynir
Maydanoz

YAPILIŞI

Sıvı malzemeler bir kaba alınır, karıştırılır.
Un yavaş  yavaş eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur 10 bezeye bölünür.
Margarin eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır.
Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.
2 tane  üst üste konulur ve arası yağlanır.
Diğer hamurlarada  aynı işlem yapılır.
İkili hamurun bir tanesi alınır ve ince açılır.
Üzeri yağlanır ve kenarları üst üste gelmeyecek  şekilde aralarıda yağlanır ve bohça şeklinde kapatılır.
Kare şeklindeki hamur artı şeklinde 4 parçaya bölünür.
İçine peynir ve maydanoz karışımından konulur ve uzunlamasına kapatılır, yağlanmış fırın tepsisine alınır.
Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır ve üzerlerine sıvı yağ sürülür.
Fırında üzeri kızarıncaya  kadar 220  derecede pişirilir.

Reklamlar

2 thoughts on “SAHUR BÖREGİ

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s