MUSKA BÖREK

005

MALZEMELER
2 yufka
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı soda

İC MALZEMESİ
2 patates
1 soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Üzeri İcin
Yumurta sarısı
Susam

YAPILIŞI

Soğan rendelenir ve sıvı yağda kavrulur.
Minik küp şeklinde dogranmış patatesler  ilave edilir ve birlikte 5 dakika kadar kavrulur.
Tuzu, karabiberi,kırmızıbiberi eklenir ve altı kapatılır.
Sıvı yağ ve soda bir kapda karıştırılır.
Yufka yayılır, yufkanin her yerine karışımdan sürülür.
Üzerine ikinci yufka yayılır ve onada aynı işlem yapılır.
Yufkayı 4 parmak genişliğinde enine şeritler halinde kesilir.
Uçlarına malzeme konulur ve muska şeklinde sarılır.
Yağlanmış tepsiye alınır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 220 c  üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s