ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

004

MALZEMELER

6 patlıcan
1 soğan
3 yeşil biber
3 domates
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı zeytinyağ

YAPILIŞI

Patlıcanlar  közlenir ve kabukları soyulur.
Kararmamasi için üzerlerine limon sıkılır.
Bir tencerede ince kesilmiş soğan zeytinyağında hafif kavrulur.
Önce kesilmiş yeşil biberler daha sonra domatesler ilave edilir ve birlikte sotelenir.
Patlıcanalar küp şeklinde kesilir tencereye alınır ve sarımsaklarda minik kesilir ilave edilir.
Tuzu eklenir ve 10- 15 dakika kadar pişirilir ve altı kapatılır soğuk servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s