PATATES PÜRELİ KEBAP

003

MALZEMELER

Püresi İçin
3 tane patates
Yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz

Et İçin
1 kg dana kuşbaşı
2 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tane domates
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI
Tencereye sıvı yağ ve etler alınır suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Suyunu çekince küp şeklinde doğranmış soğanlar ilave edilir ve birlikte kavrulur.
Üzerine küp şeklinde doğranmış biberler, daha sonrada domates ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir.
Etler eğer pişmediyse biraz sıcak su ilave edilir.
Patateslerin kabukları soyulur ve yemeklik kesilir.
Tencereye alınır üzerini kapatacak kadar su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Suyu süzülür ve ezilir.Üzerine süt ve tereyağı ilave edilir karıştırılır.
Servis tabağına patates püresinden bir kaşık alınır ve ortası açılır, üzerine et ilave edilir ve servis yapilir.

Reklamlar

One thought on “PATATES PÜRELİ KEBAP

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s