KABAKLI BÖREK

DSC03577

MALZEMELER

5 adet yufka
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
iç Malzemesi
2 adet kabak
1 yeşil biber
3 yeşil soğan
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Karabiber
Kırmızıbiber

YAPILIŞI

Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır.
Yeşil soğan,maydanoz, yeşil biber ince doğranır kabaklara ilave edilir.
Peynir,karabiber,kırmızıbiber de eklenir ve karıştırılır.
Yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ ayrı bir yerde karıştırılır.
Tepsi yağlanır, birinci yufka buruşturarak yayılır ve hazırladığımız sosdan sürülür.
İkinci  ve üçüncü yufkanında aralarına sos sürülerek ve buruşturarak tepsiye yayılır.
Kabaklı malzeme tepsinin her yerine yayılır.
Üzerine kalan iki yufkada aynı şekilde aralarına sos sürülerek yayılır.
Üzerine kalan sos dan sürülür ve susam serpilir.
210 ( 400)  derecede önceden ısıtılmış fırında  üzeri kızarıncaya kadar  pişirilir.

Reklamlar

2 thoughts on “KABAKLI BÖREK

  1. oklavam dedi ki:

    Boregin tarifini en kisa zamanda yazacagim.Kabak kizartmasini ve boregi denemenizi tavsiye ederim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s