LEBENİYE ÇORBASI

003

MALZEMELER
Yarım çay bardağı pirinç
1 yumurta
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
Köftesi için
3 çorba kaşığı kıyma
Rendelenmiş küçük bir soğan
Tuz
Yarım cay kaşığı karabiber
Kızartmak icin sıvı yağ
Üzeri icin
2 corba kaşığı tereyağ
1 cay kaşığı nane

YAPILIŞI

Bir tencerede pirincler yıkanır ve 6 su bardağı su ile pişmeye bırakılır.
Kıyma, rendelenmiş soğan,tuz, karabiber ile köfte hazırlanır ve nohuttan biraz büyük olacak şekilde yuvarlanır.
Kızgın yağda kızartılır.
Yumuşayan pirinclerin üzerine köfteler ve nohutlar ilave edilir.
Birlikte 5 dakika kaynatılır.
Ayrı bir kapta yoğurt,un, yumurta el mikseri ile karıştırılır ve su ekleyerek akıcı kıvama getirilir.
Kaynayan corbanın suyundan alınarak terbiye ılık hale getirilir.
Karıştırarak corbaya ilave edilir ve bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
Üzerine naneli tereyağ kızdırılır ve corbaya ilave edilir.

Reklamlar

One thought on “LEBENİYE ÇORBASI

  1. saliha dedi ki:

    Merhaba,
    resimler cok guzel de tariferini de bekliyoruz, coh istah acici hersey, ellerinize saglik.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s