KARIŞIK TURŞU

007

MALZEMELER

1 baş sarımsak
1 avuc nohut
Yarım cay bardağı sirke
1 cay kaşığı limon tuzu
1 corba kaşığı toz seker
Tuz
Su
Havuc
Biber
Fasulye
Salatalık
Domates

YAPILIŞI

Malzemeler iyice yıkanır temizlenir.
Biberlerin uc kısımları hafif kesilir, havuclar istenilen büyüklükte kesilir,salatalık ve domateslerin birkac yerine bıcak batırılır suyu icine alması icin. Sarımsaklar soyulur ve ikiye kesilir.
Kavanozun altına  yıkanmış nohutlar konulur.
Sarımsakların yarısı ve limon tuzu da ilave edilir.
Üzerine sıra ile havuclar, biberler,domatesler,fasulyeler,salatalıklar yerleştirilir.
Kalan sarımsaklar, sirke ve şeker ilave edilir.
Ayrı bir kapda yemek tuzundan fazla olacak şekilde tuzu su ile eritilir ve kavanozun üzerine eklenir.
Ağzı sıkıca kapatılır ve 10 gün  sonra yemeye hazırdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s