ZEYTİNYAĞLI BİBER TURŞUSU

002

MALZEMELER
4 kg çarliston biber
3 baş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı sirke
Tuz
Haşlamak için
1 kg sirke
1 kg su

YAPILIŞI
Sirke ve su bir tencereye alınır, ocağa konulur.
Biberler iyice yikanır.
Kaynamakta olan sirkeli suyun içine azar azar alınır ve sapları yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan biberler bir tepsiye alınır ve üzeri temiz bir bezle örtülür.
Diğer biberlerede aynı işlem yapılır.
Sarımsaklar soyulur ve tuzla biraz ezilir.
Üzerine 1 su bardağı sirke,zeytinyağ ilave edilir ve karıştırılır.
Tuzu yemek tuzundan fazla olmalı.
Biberler soğuduktan sonra uçları bıçak ile kesilir, sosu çekmesi için.
Hazırladığımız sirke, zeytinyağ,sarımsak karışımını biberlerin üzerine dökülür    ve iyice karıştırılır.
Sonra kavanozun içine alınır, üzerine kalan sos dökülür ve ağzı sıkıca kapatılır.
Bir hafta sonra yemeğe hazırdır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s