ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

003

MALZEMELER

3 yufka
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
İc Malzemesi
Yarım kg ıspanak
1 soğan
Beyaz peynir
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Soğan ince kesilir sıvı yağda hafif kavrulur ve üzerine temizlenmiş ıspanak yaprakları ilave edilir birlikte suyunu cekinceye kadar  kavrulur.
Tuzu, karabiberi ve peyniri eklenir

Süt ,yumurta, sıvı yağ bir kapda karıştırılır ve ilk  yufkanın her yerine sürülür.
Yufka sigara böreği şeklinde 6 ya bölünür.
Geniş tarafına ıspanaklı içten konulur ve rulo yapılır kendi etrafinda dolanır.
Diğer hamurlarada aynı işlem yapılır ve yağlanmış tepsiye alınır.
Üzerlerine kalan sosdan sürülür ve önceden ısıtılmış 210 derecedeki  fırında üzeri kızarıncaya kadar  pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s