FIRINDA KARNIBAHAR

010

MALZEMELER

1 orta boy karnıbahar
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kıyma
1 yeşil biber
1 domates
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Beşemal  Sos İçin
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
Üzeri İcin
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Karnıbahar dal dal ayrılır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Süzülür ve cam tepsiye yerleştirilir.
Ayrı bir yerde  kesilmiş soğan sıvı yağda sotelenir.
Kıyma sarımsak küp şeklinde kesilmiş biber ve domates eklenir birlikte kavrulur.
Tuzu ve karabiberide eklenir ve altı kapatılır.
Karnı baharların üzerine hazırladığımız kıymalı harc dökülür.
Ayrı bir yerde tereyağ ve un hafif kavrulur.
Üzerine süt ilave edilir ve karıştırarak pişirilir.
İsteğe göre  tuz eklenir ve altı kapatılır.
Besamel sos  karnıbaharların üzerine dökülür.
Üzerine kaşar serpilir ve  fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

 

Reklamlar

One thought on “FIRINDA KARNIBAHAR

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s