ELMALI AYVA TATLISI

MALZEMELER

3 ayva
2 yeşil elma
6 çorba kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su

YAPILIŞI

Ayvalar ortadan ikiye kesilir.
Kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkartılır, bir kaç tane çekirdek ayrılır pişerken yanına ilave edilir.
Ayvaların kararmamasi icin suda bekletilir.
Elmalar soyulur ve rendelenir.
Düdüklü tencereye  rendeledigimiz elmalar daha sonra ayvalar yerleştirilir.
Her ayvanın üzerine 2 çorba kaşığı şeker ilave edilir.
Yarım çay bardağı su eklenir ve ağzı kapatılır.
Düdüğü çıktıktan sonra 6 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra ayvalar tabağa alınır ve ortalarına elmalar ilave edilir.
İsteğe göre kaymaklı veya sade servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s