MİNİ PİZZA

MALZEMELER

Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
2 corba kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Alabildiği kadar un
iç  Malzemesi
Sucuk
Kaşar peyniri

YAPILIŞI

Yarım paket yaş maya  bir kapta bir bardak ılık su ile eritilir.
Maya iki su bardağı ılık süt, iki çorba kaşığı yoğurt, bir su bardağı sıvı yağ, tuz ve alabildiği kadar un ile kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur cevizden büyük parçalara ayrılır.
Yuvarlanır ve ortası bastırılır.
İçine kesilmiş sucuk ve kaşar peyniri konulur.
İstenirse beyaz peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımıda konabilir.
Üzerine yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı yoğurt karıştırılır ve sürülür.
Tepside mayalandırılır ve 200(400) derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzerlerine tereyağ sürülür yumuşak olması için.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s