AVCI BŐREĞİ

MALZEMELER

2 yufka
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Yarım cay bardağı su
2 yumurta akı
Galeta unu
ic Malzemesi
1 soğan
250 gr kıyma
2 corba kaşığı pilavlık bulgur
2 corba kaşığı cekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı salca
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Bulguru bir kaba alıp üzerine kaynar su ekliyerek kabarmaya bırakalım..
Sıvı yağda ince kesilmiş soğanı  ve kıymayı soteleyelim.
Üzerine salca, tuz, karabiber ekleyelim.
Son olarak kabaran bulguru ve cevizi ilave edip ocaktan alalım.
Yufkanın bir tanesini yayalım.
Yağ ve suyu karıştıralım ve yufkanın her yerine sürelim.
Ikinci yufkayıda üzerine yayalım yine karışımdan sürelim.
Sigara böreği şeklinde 8 bölelim.
Geniş yerlerine hazırladığımız ic malzemeden koyalım ve saralım.
Diğerlerini de aynı şekilde saralım.
Önce yumurta akına sonra galeta ununa her tarafını bulayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Fırında 220 dercede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

Reklamlar

2 thoughts on “AVCI BŐREĞİ

  1. Kubra Guruz dedi ki:

    Hatice teyze…avci boregin tarifini bi turlu bulamadim yayinlamamismiydin…merak ettim..?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s