PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI

portakal soslu irmik tatalisi

MALZEMELER

1  litre süt
1 su bardağı şeker
1  çorba kaşığı mısır  nişastası
7  çorba kaşığı irmik
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1, 5 paket yulaflı büskivi

Portakal Sosu için
4 portakal suyu
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker

YAPILIŞI
Büskiviler tepsiye dizilir.
Süt, irmik, nişasta, şeker tencereye alınır.
Ocakta karıştırarak  muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Ocaktan alınır ve vanilya eklenir.
Büskivilerin üzerine boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
Portakallların suyu sıkılır bir tencereye alınır.
Şeker ve nişasta eklenir karıştırarak ocakta pişirilir.
Soğuyan tatlının üzerine dökülür ve portakal dilimleri ile süslenir.

Reklamlar

2 thoughts on “PORTAKAL SOSLU İRMİK TATLISI

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s