ZEYTiNLi POĞACA

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( birinin sarısı  üzeri icin ayrılır)
2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Tuz
İc malzemesi
Zeytin ezmesi

YAPILIŞI

Sıvı malzemeler bir kabda karıştırılır.
Üzerine un, tuz ve kabartma tozu eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Yumurta büyüklüğünde parcalara ayrılır.
El ile acılır, ortasına zeytin ezmesi konur ve yuvarlak şekil verilir.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve cörek otu serpilir.
Fırında 210 derecede üzeri kızarıncaya kadar  pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s