ISPANAK ÇORBASI

MALZEMELER
250 gr Ispanak yaprağı
1 soğan
1 corba kaşığı tereyağ
2 corba kaşığı sıvı yağ
1 corba kaşığı un
1 patates
1 su bardağı süt
1 yumurtanın sarısı
Yarım limon suyu
Tuz

YAPILIŞI
Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alınır , üzerine yemeklik kesilmiş soğan eklenir.
Soğan 4-5 dakika kavrulur ve temizlenmiş ıspanaklar ilave edilir.
Patates soyulur ve küp şeklinde kesilir, ıspanakların üzerine ilave edilir.
Birlikte kavrulur suyunu cektiğinde 1 corba kaşığı un eklenir bir kac dakika daha kavrulur.
5 su bardağı su eklenir kaynadıktan sonra kısık ateşte  ,tuzu ve sütü karıştırarak eklenir ve pişmeye bırakılır.
Ocaktan almadan önce yumurta sarısı limon suyu ile karıştırılır corbaya karıştırarak ilave edilir.
Bir iki taşım kaynatılır ve ocaktan alınır.
Blendırdan gecirilir ve servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s