KREM KARAMEL

MALZEMELER

1 litre süt
6 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Krameli icin
1 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Süt tencereye alınır, 1 su bardağı şeker ve 2 paket vanilya eklenir ve ocağa konulur.
Elini yakmayacak şekilde ısıtılır ve ocaktan alınır.
Sütün icine  birer birer yumurtalar cırpılarak  eklenir.
1 su bardağı şeker tavaya alınır ve kısık ateşte eritilir.
Fırına dayanıklı kaplara ikişer kaşık paylaştırılır.
Hazırladığımız sütlü karışımdan üzerlerine paylaştırılır ve tepsiye dizilir.
Tepsi kapların yarısına kadar su ile doldurulur.
Önceden ısıtılmamış fırında 150 derecede 1 saat pişirilir.
Tepsiden alınır ve soğuduktan sonra buzdolabında 3 saat dinlendirilir.
Ters cevrilir ve servis yapılır.
Bu ölcülerden 8 tane cıkıyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s