NİŞASTALI KURABİYE

MALZEMELER

250 gr yumuşak tereyağ
1 yumurta sarısı içine akı üzerine
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 8-9 çorba kaşığı kadar)

YAPILIŞI

Tereyağ ve pudra şekeri iyice karıştırılır.
Yumurta sarısı, hindistan cevizi, pudra şekeri,mısır nişastası,vanilya, kabartma tozu ve un eklenir.
Yumuşak bir hamur yapılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır.
Önce yumurta akına sonra fındık, ceviz veya fıstığa batırılır  ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında  15- 20 dakika pembe renkde pişirilir.

Reklamlar

3 thoughts on “NİŞASTALI KURABİYE

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s