YOĞURT TATLISI

MALZEMELER

3 yumurta
2 cay bardağı şeker( kücük cay bardağı)
3 cay bardağı un
1 cay bardağı yoğurt
1 cay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu

ŞERBETİ- 1-
2 cay bardağı şeker
2 cay bardağı su
ŞERBETİ-2-
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 corba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Yumurtalar şeker ile bir kapda beyazlaşıncaya kadar  cırpılır.
Yoğurt, un, vanilya, karbonat eklenir ve karıştırılır.( karbonatın üzerine limon suyu sıkılır)
Yağlanmış orta boy cam tepsiye alınır.
Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarıncaya  kadar pişirilir.
2 cay bardağı şeker, 2 cay bardağı su kaynatılır.
Fırından cıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı cıkınca sıcak şerbet üzerine dökülür.
Diğer ikinci şerbet kaynatılır ve soğutulur.
Tatlı soğuduktan sonra üzerine soğuk şerbet ilave edilir ve istenilen şekilde kesilir.
Hindistan cevizi ile süslenir.
Bir gün önceden yapılırsa şerbeti daha iyi cekiyor.

Reklamlar

One thought on “YOĞURT TATLISI

  1. Gülizar dedi ki:

    hatice teyze, bu siteyi kurmus oldugun icin, tum bilgini ve tecrubeni bizimle paylastigin icin ellerinden opesim geliyor. Evlendigimde cok buyuk bir kaynak teskil eden bu siten, benim icin sadece internette girdigim bir site degil, ayni zamanda cok ama cok guzel bir ani olacak. Sana ve bana bu siteyi ogretene sonsuz sevgiler…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s