LAZANYA [KIYMALI-MANTARLI]

MALZEMELER

12 lazanya ( pisirmeden yapilir)

Besamel Sos icin
2 corba kasigi tereyag
2 corba kasigi un
4 su bardagi sut
Tuz
ic  Malzemesi
1 sogan
250 gr kiyma
250 gr mantar
1 yesil biber
1 domates
1 tatli kasigi salca
Yarim cay bardagi sivi yag
Tuz
Karabiber
Uzeri icin
1 kase kasar peyniri

YAPILISI

Sogan ince kesilir ve sivi yagda sotelenir.
Kiyma eklenir harli ateste rengi degisesiye birlikte sote yapilir.
Uzerine temizlenmis ve ince kesilmis mantarlar ilave edilir.
Ince kesilmis biber ve domates de eklenir ve birlikte sotelenir.
Salcasi, tuzu, karabiberi de eklenir bir iki dakika sonra alti kapatilir.
Besamel sos icin bir tencereye teryag alinir ve ocaga konulur.
Tereyag eridikten sonra un ilave edilir ve hafif pembe  olacak sekilde kavrulur.
Uzerine soguk sutu eklenir  ve karistirarak kaynamaya birakilir, 3-4 dakika sonra tuzu eklenir ve alti kapatilir.
Firin kabi yaglanir, alta 3 kasik besamel sos 2 kasik hazirladigimiz kiymali harcdan ve biraz kasar rendesi konulur.
Uzerine 3 lazanya  kiymali harc, besamel sos, kasar rendesi  tekrar 3 lazanya  konulur ve sira ile ayni islem yapilir.
Lazanya dort kat olunca en uste kiymali harcdan koymuyoruz sadece besamel sos ve bolca kasar rendesi  ekleyip,
onceden isitilmis 200 derecede uzeri kizarincaya kadar pisirilir.
Firindan cikartilir 15 dakikka dinlendikten sonra dilimlenir ve servis yapilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s